Kreatívno – rekondičný pobyt

  • Kreatívno – rekondičný pobyt
  1. 09. 2015 – 20. 09. 2015
  • Hotel Hubert Hight Tatras

V závere leta sa stretla skupina zdravotne postihnutých ľudí spoločne s rodičmi na podujatí v malebnom prostredí Tatier. V priebehu siedmych dní aktívne trávili voľný čas prostredníctvom workshopov, vyskúšali si maľovanie na textil aj decoupage- servítkovú techniku. Pod šikovnými rukami tvorcov vznikali malé ,,umelecké dielka“ v podobe dekoratívnych črepníkov a kávových fliaš či dúhovými farbami spestrené trička podľa vlastnej fantázie.

Program aktivít bol spestrený stolovými spoločenskými hrami, vďaka ktorým sme si precvičili postreh, fantáziu, logiku, vedomosti z histórie či z rôznych kútov sveta bez toho, aby sme si to uvedomovali.

Takto sme spoločne trávili večery v priebehu celej realizácie podujatia v priateľskej atmosfére plnej zábavy a smiechu. Cez deň  sme spoznávali krásy našich veľhôr alebo v skupinkách sedeli pri kávičke a družnom rozhovore o riešení problémov, s ktorými sa stretávame vďaka našej ,,výnimočnosti“. Prostredníctvom realizovanej prezentácie pomôcok pre handicapovaných sme mali možnosť spoznať novinky z oblasti úpravy motorových vozidiel, aby naši ,,dobrý anjeli“ – rodičia a osobný asistenti mali s nami ľahšiu manipuláciu a my väčšie ,,pohodlíčko“ pri nastupovaní a vystupovaní z našich ,,štvorkolesových tátošov“ . A veru stálo to za to, lebo sme si priamo na mieste mohli sami vyskúšať tieto pomôcky a dozvedieť sa o spôsobe ich získania.

Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa tohto veľmi zaujímavého podujatia, vďaka ktorému sme zistili, že aj my môžeme byť užitočný pre iných, a že naša ,,výnimočnosť“ je vlastne výhodou. Už teraz sa tešíme na stretnutie v budúcom roku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *